AANBOD

CREATIEVE THERAPIE


Bij creatieve therapie is het doen belangrijker dan het praten, zelfexpressie staat centraal. Door het ontdekken, voelen en ondervinden te triggeren, kunnen emoties bewust èn onbewust geuit worden. 

Je leert ze te begrijpen, een plaats te geven, los te laten of te veranderen. 

Kinderen, tieners en volwassenen kunnen hier terecht om aan de slag te gaan met uiteenlopende kunstvormen. We leren moeilijke emoties verwerken, ons zelfbeeld zal verbeteren en dus krijgt het zelfvertrouwen ook een boost.

Ook communicatie en sociale vaardigheden ontwikkelen verder. 


Bij creatieve of 'kunst' therapie is het artistieke resultaat niet het doel, maar wel een middel tot ontwikkeling en heling.

Door bezig te zijn met je handen, vorm te geven, voel je (weer) dat je invloed hebt op de dingen. Je zoekt oplossingen in het NU en zet je hersenen op een andere manier aan het werk. Dat helpt om verwerkingsprocessen eenvoudiger te maken.
ROUW & VERLIES - PSYCHO THERAPIE


We helpen jou om op een draagbare manier je emoties te voelen, stil te staan bij jezelf en inzichten te krijgen. Samen gaan we op zoek naar achterliggende emoties, terugkerende patronen en uiteraard naar oplossingen om je beter te voelen.


Het is de bedoeling dat je met de nieuwe inzichten en handvaten weer zelf verder kan, dat je wat je leerde kan toepassen en je leven weer in handen kan nemen. 

Voor kinderen betekent dit dat ze zich weer goed in hun vel gaan voelen om zelf te exploreren en de wereld te verkennen, vol zelfvertrouwen en goede moed. 


En natuurlijk blijft een Bondgenoot steeds beschikbaar om je opnieuw een hand te reiken.
NATUURLIJK PAARDRIJDEN


Met kinderen aan de slag rond gevoel, communicatie en rijden in een duidelijke,
speelse maar toch herkenbare structuur. Afwisseling tussen mèt en zonder paard werken. Samen groeien, hun zelfvertrouwen boosten, grenzen laten ontdekken en leren aangeven en nog zoveel meer.


PAARDENCOACHING


Woede-aanvallen, in zichzelf keren, slecht slapen, niet 'presteren' op school, ... symptoom-gedrag. Maar wat zit er daar onder!? Wat maakt dat er een uitbarsting komt en wat zorgt ervoor dat je lieve schat plots liever in zijn/haar holletje kruipt?

Ben je even de weg kwijt? Komt heel de wereld op je af?
Zie je door het bos de bomen niet meer staan?

Samen met de paarden zoeken we de rust op. Connectie maken, bewust worden van je lichaamstaal, in je kracht gaan staan en zo de energie weer vinden om verder te kunnen. 

Voorlopig is er enkel de mogelijkheid om een instructeuropleiding te volgen in samenwerking met Happiness Kinderyoga en Praatkracht.

OUDERGROEPEN


Begeleide themadagen/avonden waar je samen met andere ouders kan praten, filosoferen, doen, ... waar je (h)erkenning en steun kan vinden.


Jouw inbreng is belangrijk. We gaan aan de slag met jouw vragen, zorgen, ideeën. 
Is er een thema dat je graag aan bod zou willen laten komen?

Stuur ons zeker een bericht via het contactformulier!CHILL OUT ZONE1 dag per maand kan je komen genieten van een walk-in moment. Een boek lezen, helpen met de paarden, tas thee/koffie drinken, verbinden met anderen, mediteren of gewoon op jezelf 'zijn'.